ILMASTONMUUTOS

llmaston lämpeneminen ihmisen toiminnan seurauksena on yksi suurimmista maailmanlaajuisista kriiseistämme. Voimme kuitenkin edelleen hillitä ilmastonmuutosta, ja jokainen voi olla siinä mukana.  


 

Tutkimusten mukaan kotitalouksien kulutuspäästöt muodostavat 70 prosenttia suomalaisten kasvihuonekaasupäästöistä.

Merkittävimmät kotitalouksien päästöt syntyvät asumisesta 33%, liikkumisesta 22% ja ruoasta 20%. Muista kotitalouksien päästölähteistä aiheutuu noin 25% päästöistä.

Meidän kaikkien tulisi puolittaa hiilijalanjälkemme välttääksemme luonnonvarojen ylikuluttamisen. Omalla toiminnallamme se ei aina ole mahdollista, mutta kompensoimalla päästöjä kauttamme siihen on mahdollista päästä.

Verkkokaupassamme on tuotteet lentämisen, ruoan, autoilun, asumisen, henkilökohtaisten ja laivamatkailun päästöjen kompensointiin. Valittavissa myös vapaavalintaisten päästöjen kompensointi, joko uusiutuvan energian, energiatehokkuuden parannus, metaanin talteenotto tai metsänistutus projektien avulla.

Jokainen kauttamme kompensoimasi hiilidioksiditonni (CO2-tonni) vähentää tonnilla ilmakehään vapautuvaa hiilidioksidin määrää.

Lupauksemme katteeksi, jokaisen yksittäisen kompensoinnin sertifikaattinumero ja määrä rekisteröidään julkiseen rekisteriin, osana isompaa määrää. Linkki kyseiseen rekisterimerkintään toimitetaan kaikille kompensoinnin tehneille, jolloin jokainen voi itse valvoa kompensoinnin todella toteutuneen.  

Päästökompensointi käytännössä

Vaikka tekisimme parhaamme päästöjen vähentämiseksi, me kaikki tuotamme päästöjä, joita emme voi välttää.

Yleisimpiä tällaisia päästöjä ovat muun muassa lentämisen ja autoilun päästöt. 

 

Kun haluat hyvittää aiheuttamiasi päästöjä, voit tehdä verkkokaupassamme päästöjen kompensoinnin, joko ennalta määritettyjen vaihtoehtojen tai vapaavalintaisten vaihtoehtojen avulla.

Tehtyäsi kompensoinnin, lähetämme sähköpostiisi sertifikaatin, todisteeksi tekemästäsi päästökompensoinnista. Voit antaa kompensoinnin myös lahjaksi, jolloin lähetämme sinulle lahjasertifikaatin.

Hankimme ja poistamme markkinoilta, kompensointiasi vastaavan määrän päästövähennysyksiköitä (VER).

1 yksikkö = 1 tonni vähennettyjä hiilidioksidi päästöjä.

 

Riippuen valinnastasi, päästövähennys toteutetaan, joko uusiutuvan energian, energiatehokkuuden parannus, metaanin talteenoton tai metsänistutushankkeen avulla.

Hankkeet ovat YK:n tukeman Gold Standard sertifioinnin mukaisia. Yrityksille voimme tarjota myös YK:n alaisia päästövähennyshankkeita.

Kompensoinnin kirjauduttua julkiseen tietokantaan, lähetämme vielä linkin kyseiseen rekisterimerkintään, jolloin jokainen voi tarkistaa oman kompensointinsa todella toteutuneen.

-

-

Anna palautetta tai ota meihin yhteyttä

Viestisi on lähetetty
Virhe, viestiä ei lähetetä.